Fabrikanten

Werd opgericht in 1981 en is gevestigd te Turijn – Noord Italië op een terrein van 200.000 M2 waarvan 120.000 M2 overkapt voor Kantoren, Ontwerp- & Calculatieafdeling, Productie van Koeltorens en Ventilatoren, Test- en R & D faciliteiten.

In de afgelopen meer dan 40 jaren heeft ILMED IMPIANTI koeltorens ontwikkeld, vernieuwd, ontworpen en geproduceerd voor alle industriële toepassingen.

Meer dan 10.000 Koeltorens, fabrieksgeassembleerde of op locatie opgebouwde (FIELDE ERECTED), zijn geleverd in meer dan 90 verschillende landen over de gehele wereld.

Door de vraag op de internationale markt levert ILMED IMPIANTI eveneens
Verdampingskoelers met gesloten koelcircuit en Verdampingscondensors
voor o.a. het koudemiddel R 717 (NH3).
Een deel van de productie is tevens ondergebracht in de fabriek te Terni – Midden Italië op een terrein van 6.000 M2 waarvan 3.700 M2 overkapt.

Behoort tot de Geoclima Group, gevestigd in het noordoosten van Italië op een terrein van 5.000 m² waar de Fabricage, R&D- en Testfaciliteiten zijn ondergebracht.

Met zijn 30-jarige ervaring in het vakgebied heeft ALTHERMO zich toegelegd op de ontwikkeling van innovatieve ontwerpen, die aan de eisen voldoen van een kritische internationale markt op het gebied van het terugkoelen van warmtestromen in de klimaattechniek, koeltechniek en industriële processen.

ALTHERMO produceert en levert modulair opgebouwde adiabatische Dry Coolers c.q. Droge Koelers met het gepatenteerde bevochtigingsontwerp  , alsook de klassieke Luchtgekoelde Vloeistofkoelers c.q. Dry Coolers.

Tot het leveringsprogramma behoren eveneens Adiabatische – en Luchtgekoelde Condensors geschikt voor alle koudemiddelen, waarvan enkele modellen tevens geschikt zijn voor het koudemiddel
R 717 (NH3).

Meer weten?

Wij vertellen u graag meer over onze organisatie.

Neem daarom vrijblijven contact op of vraag onze brochure aan.

Folder_in_grey_surface_mockup (Large) (1)